Hozzávalók
4 db kaliforniai paprika
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 bögre főtt lencse (fekete, barna vagy vörös)
2 bögre főtt bulgur
150 g csiperke gomba
2 marék friss spenót
1 kis konzerv paradicsompüré
1/2 bögre aprított dió
1 kk. petrezselyem
1/4 kk. chili
1/4 kk. kurkuma
leheletnyi fahéj
só és bors ízlés szerint
Elkészítés
A paprikák tetejét levágjuk és kimagozzuk és egy hőálló tányérba állítjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A hagymát, fokhagymát és a gombát felaprítjuk és kevés vízen megpároljuk. Az előre elkészített lencsét és bulgurt hozzákeverjük, miután a hagymák és a gomba megpuhultak. Hozzá adjuk a spenót leveleket és a paradicsompürét, a durvára vágott diót, majd a fűszereket. Pár percig főzzük, majd beletöltjük a paprikákba. Lefedve légkeveréses funkción 35-40 percig sütjük. Köretként bármilyen zöldségpüré remekül illik hozzá, de önmagában is egy teljes értékű főétel.
0 hozzászólás