Receptek

Diós-lencsés töltött kaliforniai paprika

Szerző: | szept 15, 2021 | Főételek | 0 hozzászólás

Hozzávalók

4 db kaliforniai paprika

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 bögre főtt lencse (fekete, barna vagy vörös)

2 bögre főtt bulgur

150 g csiperke gomba

2 marék friss spenót

1 kis konzerv paradicsompüré

1/2 bögre aprított dió

1 kk. petrezselyem

1/4 kk. chili

1/4 kk. kurkuma

leheletnyi fahéj

só és bors ízlés szerint

Elkészítés

A paprikák tetejét levágjuk és kimagozzuk és egy hőálló tányérba állítjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A hagymát, fokhagymát és a gombát felaprítjuk és kevés vízen megpároljuk. Az előre elkészített lencsét és bulgurt hozzákeverjük, miután a hagymák és a gomba megpuhultak. Hozzá adjuk a spenót leveleket és a paradicsompürét, a durvára vágott diót, majd a fűszereket. Pár percig főzzük, majd beletöltjük a paprikákba. Lefedve légkeveréses funkción 35-40 percig sütjük. Köretként bármilyen zöldségpüré remekül illik hozzá, de önmagában is egy teljes értékű főétel.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük