Receptek

Vegán almás blondie

Szerző: | szept 14, 2021 | Desszertek | 0 hozzászólás

Hozzávalók

A tetejéhez:

2 db alma megpucolva, vékony szeletekre vágva

3 ek. nádcukor vagy bármilyen édesítő

1/2 kk. fahéj

A tésztához:

150 g mandulavaj (helyettesíthető kókuszolajjal vagy vegán margarinnal)

150 g almaszósz

2 bögre teljes kiőrlésű liszt

1 tk. vanília aroma

1 kk. fahéj

1 csipet só

2 tk. sütőpor

Elkészítés

A feldarabolt almákat a cukron megkaramellizáljuk és félre tesszük. A folyékony hozzávalókat keverjük össze a szárazokkal és keverjük a masszát csomómentesre. Egy sütőpapírral bélelt formába eloszlatjuk a masszát és a tetejére kanalazzuk a karamellizált almákat. Pluszban apríthatunk diót a tetejére, ezt az utolsó 5 percben szórjuk a blondie-ra.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.