Hozzávalók
A tetejéhez:
2 db alma megpucolva, vékony szeletekre vágva
3 ek. nádcukor vagy bármilyen édesítő
1/2 kk. fahéj
A tésztához:
150 g mandulavaj (helyettesíthető kókuszolajjal vagy vegán margarinnal)
150 g almaszósz
2 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 tk. vanília aroma
1 kk. fahéj
1 csipet só
2 tk. sütőpor
Elkészítés
A feldarabolt almákat a cukron megkaramellizáljuk és félre tesszük. A folyékony hozzávalókat keverjük össze a szárazokkal és keverjük a masszát csomómentesre. Egy sütőpapírral bélelt formába eloszlatjuk a masszát és a tetejére kanalazzuk a karamellizált almákat. Pluszban apríthatunk diót a tetejére, ezt az utolsó 5 percben szórjuk a blondie-ra.
0 hozzászólás