Király Zsuzsanna vagyok vegán életmód és táplálkozási tanácsadó.

Gyerekkorom óta tudtam, hogy olyan szakmát fogok választani, amivel segíthetek az embereknek. Az egészséges életmód hamar elkezdett érdekelni, a legtöbb ismert divatdiétát kipróbáltam. Egyetemi éveim alatt ismerkedtem meg a teljes értékű növényi étrenddel egy egészségügyi probléma kapcsán. Saját bőrömön tapasztalhattam ennek az életmódnak a pozitív hatásait és szeretném, ha tudásommal másoknak is segíthetnék. 2020-ban diplomáztam gyógytornászként, jelenleg a szakmában dolgozom vállalkozóként. Mint egészségügyi szakember, fontosnak tartom a holisztikus szemléletet és az egészségmegőrzést. Szeretném megmutatni Neked, hogy mennyire sokszínű a vegán konyha és receptjeimmel könnyen lenyűgözheted a családot és a barátokat. Személyre szabott tanácsadásaimon keresztül fogom a kezed a növényi táplálkozás felé vezető úton. Célom az, hogy segítségemmel megismerhess egy egészséges és kiegyensúlyozott életet. Tarts velem, változz a növények erejével!

Mi is az a teljes értékű növényi étrend?

A teljes értékű növényi étrend (TÉNÉ, angol rövidítése: wfpbd) a növényi eredetű, nem vagy minimálisan feldolgozott ételek fogyasztását jelenti. Az étrend nem diéta, hanem egy állandó része az egészséges életmódnak. A teljes értékű növényi étrend nem egyenlő azzal, hogy valaki vegán. A veganizmus egy etikai mozgalom, amely az állatok kizsákmányolása ellen harcol.

A TÉNÉ egészségre gyakorolt pozitív hatásait számtalan tudományos kutatás bizonyítja. A növények erejével megelőzhető és visszafordítható számos szív- és érrendszeri betegség, a 2-es típusú diabétesz, csökkenthető a rosszindulatú daganatok kialakulásának kockázata és még számos krónikus betegség megelőzésében mutatkozott jótékony hatása.

Nézd meg egészséges receptjeim